Camerabewaking vve

 

Camera’s voor appartementencomplex VvE

Beveiligingscamera’s zijn altijd een onderdeel van het totale beveiligingsplan voor een appartementencomplex. Geen enkele maatregel is een op zichzelf staand element. Het gaat om het samenspel tussen de camerabewaking, de toegangscontrole, de verlichting, het hang- en sluitwerk en het gedrag van de bewoners zelf.

De keuze voor een goede camerabewaking is niet altijd makkelijk te maken. Er is een groot aanbod van beveiligingscamera’s, zodat u vaak door de bomen het bos niet meer ziet.  BGDO Beveiliging geeft u advies, welke aansluit op uw situatie, wensen en budget.

 

Als u meer informatie wilt ontvangen, of een afspraak wilt voor het vervangen, repareren of nieuw aanleggen van een camera systeem, kunt u contact opnemen met onze klantenservice, bereikbaar via 085-1050063.
Camerabewaking VvE

Camerasysteem vervangen VvE

Wanneer wij een aanvraag krijgen voor het vervangen van een camera observatiesysteem van een vereniging van eigenaren is de eerste en cruciale vraag ‘wat voor bekabeling is er aanwezig en wat is de kwaliteit van de aanwezige kabel?’. Vaak zijn oude beveiligingscamera systemen aangelegd met coaxbekabeling en separaat een kabel voor de voeding. Het vervangen van complete kabelinfrastructuren is iets wat BGDO Beveiliging altijd probeert te voorkomen vanwege de hoge kosten die dit met zich meebrengt. De grote producenten van beveiligingscamera’s hebben namelijk oplossingen ontwikkeld om de modernste technieken aan te sluiten op oude kabelinfrastructuren. Zo zijn er bijvoorbeeld voor coax al technieken om naast de data ook de 12Volt voeding door dezelfde kabel te sturen. Wij treffen ook vaak UTP CAT 5E in gebouwen aan. Deze infrastructuur biedt veel mogelijkheden voor het aanleggen van een IP aangestuurd camera observatiesysteem.

Camerasysteem op maat 

Nadat is vastgesteld wat de mogelijkheden zijn binnen een appartementen complex voor de aanleg van camera bewaking moeten we onderzoeken wat de specificaties van de camera’s moeten zijn voor een optimaal resultaat. Dat wil zeggen, de beste beelden onder alle omstandigheden. Zo kijken we naar de lichtniveaus in het gebouw, de stand van de zon, de te overbruggen afstanden voor de camera’s, de gewenste kijkhoek en de functie van de beveiligingscamera. Heeft een camera bijvoorbeeld als rol om personen te identificeren of is de camera bedoeld om grote oppervlakten in de gaten te houden als overzichtscamera.

Terugkijken van camerabeelden

Tot slot moeten de beelden worden opgeslagen. Wij leveren daarvoor verschillende oplossingen. Zo kunnen we de beelden in een Cloud laten opslaan. De Cloud heeft als voordeel dat het snel toegankelijk is en makkelijk is in de besturing. Het nadeel van een Cloud zijn de maandelijkse kosten per camera voor de VvE. De meeste van onze klanten kiezen voor een autonoom systeem met ergens in het pand een bedieningsruimte met een beeldscherm en een muis. Deze zijn aangesloten op een recorder en voorzien van een privacy logboek. De gevolmachtigden stellen in deze ruimte de beelden veilig en slaan deze op een USB-stick op. De opslag is hier lokaal en afhankelijk van het aantal terabytes kan de gevolmachtigde tussen de twee weken en een jaar terugkijken.